TERMOTRANSFERUL este procedeul de personalizare realizat prin aplicarea la cald, cu presa, a unei folii speciale de termotransfer (Poliflex sau Poliflock)  decupata in prealabil cu un cutter-plotter. Daca se respecta instructiunile de folosire, o imprimare prin termotransfer rezista foarte bine in timp.

SUBLIMAREA este un proces fizic care implica transformarea particulelor de vopsea dintr-o stare solida intr-o stare gazoasa, fara a transforma intai particulele solide in lichide.

Sublimarea este solutia ideala daca doriti sa imprimati pe cani, pe placi ceramice sau pe lanyard-uri.

Sublimarea unei imagini din hartia de transfer pe un suport implica contactul dintre imaginea printata pe hartia de transfer si suportul de pe presa de transfer. Caldura din presa face ca particulele de vopsea de pe imagine sa sublimeze. In timpul procesului, poliesterul suportului este de asemenea incalzit. Ca rezultat moleculele poliesterului se deschid si particulele de vopsea, in stare gazoasa, patrund in poliester.

La incheierea procesului de sublimare, presa este deschisa si suportul se raceste. Dupa racire, vopseaua este retinuta pe poliester, fapt ce demonstreaza indelungata rezistenta a vopselei pe material comparativ cu alte metode de imprimare.

Preţul este calculat din complexitatea lucrării.

Exemplu:

Preţul pentru termotransfer  a unui machet  A4  (pelicilă tip  poliflex)  - 40 Lei

Preţul pentru sublimare  format < A 4 – 50 Lei

Notă: Preţul tricoului, cănii, farfuriilor nu este inclus.